2013/03/27

Fabergé, a burzsuj tojás

Van abban valami undorító, ahogy a nyúlós, nyákos trutyi összeállva folyik ki azon a kis lyukon. A végén még fröcsög is, ahogy teli tüdőből fújom az egészet. Gyanítom, hogy az már a nyálam. Sőt, tulajdonképpen, biztos vagyok benne.  Fújjon tojást, akinek két anyja van! Erre már tavaly rájöttem, de idén is megfogadom: én biztos, hogy nem fújok ki egyetlen tojást sem a jövőben. Vannak ehhez nálam jobban értő emberek, akik tökéletesen le is írják, hogyan kell ezt profin csinálni.
Én  pedig maradok a főtt tojásnál, vagy  pedig a kreatív hobby boltokban kapható polisztirol daraboknál. Ez utóbbiban az a jó, hogy puha, nem törik, akrilfestékkel festhető, könnyen mintázható és nem is romlik meg soha.
Én az idei húsvétra a burzsuj Fabergé tojásokat koppintottam, házilagos kivitelezésben.
Kell hozzá polisztirol tojás, akrilfesték, tű, tekla gyöngysor több méretben, és esetleg kis díszek, amit az ékszerkészítő részlegen lehet kapni. Meg jó sok, de tényleg jóóóóóó sok türelem.



A tojásokat lefestettem menta és nagyon halvány lazac színűekre, mert a gyöngyök alatt azért itt-ott át fog látszódni az alap. Ennek kapcsán be is jelentem a nagy örömhírt: végre nálunk is kaphatóak Martha Stewart csodálatos akrilfestékei, (Mammut, Hobbiművész) olyan színekben, hogy legszívesebben a teljes készletet felvásároltam volna. Még szerencse, hogy nem volt nálam annyi pénz.


Miután lefestettem a tojásokat, kezdődhetett a szurkálódás. Különböző méretű és színű gyöngysorokat szedtem szét, melyek szintén kaphatóak a kreatív hobbikellék boltokban, és elkezdtem őket ad-hoc jelleggel felszurkálni. Nagyon unalmas volt.




Úgyhogy elég sokáig tartott a tojások feldíszítése, mert mindig csak egy kevés időt szántam rá, amikor kedvem volt, szurkálgattam kicsit őket. Viszont a végeredmény tartós, jövőre is felhasználható, ami azt jelenti, hogy jövőre sem fogok tojást kifújni. Nem őrültem meg!





fotók: Balogh Orsi

9 megjegyzés:

edit írta...

ez elég giccsesre sikerült... :).

Névtelen írta...

És hogy fogod portalanítani? :)

Ancsa írta...

nekem NAGYON tetszik :)

Zsuzska írta...

Nálam ez a "már olyan ronda, hoyg szinte szép" kategória". Jó, hogy nem vagyunk egyformák. :)
Mondjuk, ha az időjárást nézzük, indokolt a kissé csillogós, kissé giccses, Karácsonyt idéző dekoráció.

bokonona írta...

Azt hittem, csak én vagyok képes ilyen pepecs hülyeségekre, de még én is inkább tojást fújok, mint hogy ezt megcsináljam:)

Marcsicica írta...

Ha nem haragszol én csak egy ötletet adnék tojásfújás "helyett": a lányomtól halottam hogy a fecskendővel "kiszívás" sokkal könnyebb és hát idén tapasztaltam hogy igaza van :)

Névtelen írta...

:-) Én is épp ezt akartam javasolni: fecskendővel szoktam kiszívni. A patikában igaz, kicsit furán néznek rád, hogy fecskendőt vásárolsz...de ha gyerekkel mész be és elmagyarázod, mihez kell, akkor helyére kerülnek a dolgok ;-)

Szentgyörgyi Kata írta...

Nem lehet mindig, mindenkinek megfelelni. A portalanítás- parát nem nagyon értem, majdnem minden posztnál van, aki ezen aggodalmaskodik, bármit csinálok.
A fecskendős tipp nagyon jó, köszönöm szépen!

Névtelen írta...

Szia Kata!
Nekem mindkét megoldás tetszik, és persze azt is megírom ha van időm ha valami nem :) Az, hogy ki honnan szerez inspirációt szerintem mindegy. Mindnyájan inspirálódunk valahonnan, majd ezek az ötletek beévődnek, és egyszer csak újragondolva bevillannak. Hú ezt bonyolultan írtam, de biztosan érted a lényeget :)
Egy szintén blogger, akinek van ugyan nézettsége, de nem általad szeretnék még többet szeretni, ezért nem írom alá.

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips