2014/06/17

Újabb megmérettetés előtt a magyar dizájnerek

Mint tudjátok, itt a blogon figyelemmel kísérem az Elektrolux Design Lab nemzetközi formatervezői pályázatát.
Az idei Design Lab versenyre az „Egészséges otthonok megteremtése” cím alatt a fenntarthatóságot és egészséges életmódot szem előtt tartó kreatív ötletekkel nevezhettek a fiatal designerek.
Az előzményekről már ITT és  ITT olvashattatok.

Most a két magyar pályázó bemutatta vizuálisan továbbfejlesztett pályaművét a versenyen.
A második forduló eredményét is befolyásolhatja a közönség: a három legtöbb szavazatot szerző pályázat automatikusan továbbjut a verseny következő szakaszába.
 A legötletesebb koncepciókra június 27-éig lehet szavazni, a harmadik forduló továbbjutóit június 30-án jelenti be az Electrolux zsűrije. 
Több mint 1700 indulóból immár a 70+ legjobb nevező között versenyez Kovács Apor és Koczka Kristóf a 2014-es Electrolux Design Lab versenyen. A formatervezői pályázatra érkezett nevezések közül előbb szakmai zsűri válogatta ki azt a 100+ legötletesebb pályázatot, amelyek lehetőséget kaptak, hogy az év során akár a döntőbe is bekerülhessenek, majd a zsűri és a közönség együtt döntött a továbbjutókról.

Mind Kristóf, mind Apor pályaműve közönségszavazással jutott be a második fordulóba.

Kovács Apor egy otthoni PET palack újrahasznosító ötlettel nevezett. PETE névre keresztelt háztartási gépe használt PET palackokból készítene saját igényeinkre szabott ruhadarabokat.





Kovács Apor ötletével a megfelelő hulladékhasznosítás igényét kívánta hangsúlyozni. Koczka Kristóf az egészséges életmódra fókuszált pályázatával. SPIC= nevet kapott koncepciója egy intelligens bioszféra terve, amely adatokat gyűjt rólunk és környezetünkről, miközben megtermeli azokat a gyógy- és fűszernövényeket melyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van.




A második fordulóba jutott legjobb 70+ nevező a versenynek ebben a szakaszában a pályaművek vizuális fejlesztésén dolgozott. A két magyar versenyző nem csak ötleteik megjelenését, de funkcióit is továbbgondolta. A friss pályaművek június 16-ától megnézhetők ITT  ahol a közönség szavazhat a kedvenc alkotásaira. Az első 3 legtöbb szavazatot szerző koncepció automatikusan továbbjut a harmadik fordulóba, további 32 pályázót pedig szakmai zsűri választ ki.


Arra kérlek benneteket, hogy támogassátok a magyar versenyzők továbbjutását! 
Szavazzatok ötleteikre az alábbi linkeken!
Kovács Apor pályaművére ITT lehet szavazni.

Koczka Kristóf ötletére pedig  ITT lehet szavazni.

 A nyertes pályázó 5000 eurós jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 euró jutalomban részesül.
Drukkoljunk a mi versenyzőinknek!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips